“Toekomstforum Halle-Vilvoorde vraagt groter engagement van de Federale en Vlaamse Overheid voor het integraal veiligheidsbeleid”

Het Toelomstforum Halle-Vilvoorde is het overlegorgaan van alle burgemeesters van Halle-Vilvoorde.

Het Toekomstforum dringt bij de Federale Regering aan op een grotere snelheid bij het realiseren van een volwaardig parket Halle-Vilvoorde. Ook de Vlaamse Minister van Welzijn, Jo Van Deurzen, wordt gevraagd om op korte termijn de beloofde antennes van het Justitiehuis in Asse, Halle en Vilvoorde te realiseren. “In het kader van de strijd tegen radicalisme en terrorisme is het cruciaal om in de Rand goed functionerende justitiehuizen te hebben” aldus het Toekomstforum.

Verder vraagt het Toekomstforum een extra ondersteuning voor de realisatie van het programma Halle-Vilvoorde om een ANPR-shield te bouwen tussen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het Toekomstforum vraagt de federale overheid om in het kader van de naar voorgeschoven anti-terreurmaatregelen en de vrijgemaakte budgetten dit proces te versterken zodat een netwerk op korte termijn een feit is. Op deze manier kan een proces versterkt worden dat zeer recent door de lokale politiezones en de provinciale overheid werd opgestart teneinde een grotere greep te krijgen op de georganiseerde criminaliteit vanuit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Tot slot dringt het Toekomstforum Halle-Vilvoorde aan op een eerlijke behandeling van de politiezones uit Halle-Vilvoorde door de Federale Regering. “Het wordt gênant opmerkelijk dat de gemeenten uit Halle-Vilvoorde aanzienlijk minder middelen krijgen uit de federale pot. Deze onderfinanciering van de politiezones is onaanvaardbaar in het licht van de toename van de bevolking en van de uitdeinende grootstedelijke criminaliteitsfenomenen in de Rand”.