Wie is Tim?

Ik ben burgemeester van Hoeilaart en sinds 2014 in Vlaams-Brabant verkozen in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Ik werkte 15 jaar in Amerikaanse Telecombedrijven waar ik ervaring heb opgedaan in domeinen zoals financiën, management en sales.

Deze legislatuur zetel ik in de commissie Landsverdediging en de commissie Binnenlandse Zaken. Naast deze domeinen focus ik ook op onderwerpen die belangrijk zijn voor onze regio: de luchthaven van Zaventem, de Ring, het Gewestelijk Expressnet en Veiligheid.This image has an empty alt attribute; its file name is 20191206-134242-WAD-0-_WAD7927-1024x683.jpg

Positieve mensen maken de toekomst. In Hoeilaart, Druivenstreek, Vlaams-Brabant en in heel het land merken we dat polarisatie, van ‘tegen iemand zijn’ geen resultaten boekt. Net als vele andere Belgen zijn wij positieve mensen die niet houden van klagen, maar oplossingen willen.

Als Volksvertegenwoordiger pas ik met veel goesting het ‘samenwerkingsmodel’ toe in België! Wij liberalen leggen elke dag zo’n projecten op tafel in het Federaal Parlement. Er is geen enkele reden om te geloven dat de toekomst een ramp zal zijn. Of dat het met minder zal moeten. Neen, wij willen een land waar het steeds beter wordt om te leven. Zonder al te veel betutteling, administratieve rompslomp en met vertrouwen in mensen. Een land waarin we samenwerken, omdat we geloven dat dingen samen doen, ons sterker maakt.

Politieke Ervaring:

  • Burgemeester van Hoeilaart sinds 2007
  • 14 jaar gemeenteraadslid in Hoeilaart

Ik zet mij in voor:

    • Mobiliteit voor iedereen

Ook voor kleinere en landelijke gemeenten moet het mogelijk blijven om makkelijk en snel naar Brussel te rijden. Daarom wil ik de files rondom Brussel oplossen met een tunnelcomplex, met of zonder overkapping.

    • Veiligheid

We moeten de federale en lokale politie alle moderne middelen aanreiken die ze nodig
hebben om optimaal te kunnen functioneren. Dit kan bijvoorbeeld door in te zetten op nummerplaatherkenning via camera’s.

    • Doeltreffende overheid

Onze overheid moet efficiënter in elkaar steken. Het is hierbij van belang dat ondernemen wordt aangemoedigd met een minimale tussenkomst van de overheid. Daarom wil ik het voor iedere afgestudeerde Belg mogelijk maken dat zij automatisch een ondernemingsnummer ontvangen.