Drie druivengemeenten ondertekenen graffitiproject

Foto door Michel Van Mullem.

Hoeilaart, Overijse en Tervuren hebben zaterdag de aftrap gegeven van een graffitiproject. Een aantal kunstenaars hebben twee zijmuren van het jeugdcentrum Koldam volledig versierd met nieuwe kunstwerken. Druivenkoningin Ina opende officieel de verfwerken van de jonge creativelingen.

Met dit project ‘Pigment’, dat twee jaar zal duren, proberen de drie druivengemeenten de actieve graffitifans te sensibiliseren en te wijzen op de aanwezigheid van muren waarop ze hun kunst kunnen beoefenen. De jongste maanden werd ondermeer Tervuren zwaar getroffen door vandalen die in het centrum een aantal winkels bekladden.

Hoeilaart heeft sinds 2012 een graffitimuur en iedereen mocht tijdens de open-jam vrij graffiti komen spuiten. Het is uiteraard de bedoeling dat de buurgemeenten ook een aantal muren gaan voorzien. Schepen Joris Pijpen van Hoeilaart herhaalde zijn plan nogmaals om de brug van de E411 in de wijk Zavelenborre te versieren met graffiti. De schepen hoopt dat dit plan aan de de grens tussen Hoeilaart en Overijse een perfecte afsluiter van ‘Pigment’ kan worden.

De eerste legale graffitimuur van de Druivenstreek kwam er zo:

© 2014 De Persgroep Publishing
Het Laatste Nieuws – LUC DECOSTER