“We wilden ons trouwfeest beiden met heel het dorp vieren”

Hoeilaart ontwaakt vandaag ongetwijfeld met een grote feestkater, want gisteren mocht het hele dorp het jawoord van burgemeester Tim Vandenput (Open Vld) vieren. Hij stapte in het huwelijksbootje met Hilde L’heureux en danste de nacht in met de inwoners op het herrezen Bal van de Burgemeester.

De mooiste dag in het leven van Hoeilaarts burgemeester Tim Vandenput en Hilde L’heureux (beiden 43) startte gisteren om 13.30 uur met een kleine ceremonie in de kapel van Welriekende. Nadien werd er uitgebreid met vrienden, familie en collega’s in een lokale manege. Om 16 uur was het vervolgens tijd voor de plechtigheden op het gemeentehuis.

Daar waar burgemeester Vandenput normaal de huwelijken voltrekt, zat hij nu aan de overkant van de tafel. Schepenen Joris Pijpen en Eva De Bleeker kregen de eer om het huwelijk van Tim Vandenput en zijn Hilde te voltrekken. Nadien vond een receptie voor genodigden plaats in het Felix Sohiecentrum, waar om 20.30 uur vervolgens alle inwoners van een gratis drankje konden genieten. Tot slot werd om 22 uur het startschot van het Bal van de Burgemeester onder het goedkeurend oog van enkele honderden inwoners gegeven.

Sociale cohesie

“We wilden ons trouwfeest beiden met heel het dorp vieren”, zegt Tim Vandenput. “Dat een zittende burgemeester trouwt, is uniek in ons dorp. Daarom wilden we dat iedereen er deel van kon uitmaken. Bovendien was het de ideale gelegenheid voor onze inwoners om elkaar wat beter te leren kennen in een ongedwongen sfeer. Dat is alleen maar bevorderlijk voor de sociale cohesie. Ik vernam trouwens dat heel wat restaurants gisteravond vol zaten en ook de kappers zullen ongetwijfeld goede zaken gedaan hebben. Zo was onze trouw ook positief voor de handelaars (lacht).”

Niet in verkiezingsjaar

Iedereen mag deel uitmaken van het feest. - Foto door Nick Dierickx
Iedereen mag deel uitmaken van het feest. – Foto door Nick Dierickx

Hilde L’heureux en Tim Vandenput leerden elkaar vijf jaar geleden kennen op het Bal van de Burgemeester in Hoeilaart. “Twee jaar geleden heb ik haar vervolgens ten huwelijk gevraagd”, aldus nog Vandenput. “De trouw liet wat op zich wachten omdat ik absoluut niet in het verkiezingsjaar 2014 in het huwelijksbootje wilde stappen.”

Dankzij het huwelijk konden de Hoeilanders zich eindelijk nog eens opmaken voor een Bal van de Burgemeester, want dat werd ondertussen al enkele jaren niet meer georganiseerd. “Maar wie weet is dit de ideale gelegenheid om het Bal voortaan wel opnieuw te organiseren”, besluit de burgervader van Hoeilaart.

Ook de bewoners genoten met volle teugen van het bal. “Het is een geweldig idee om alle Hoeilanders bij elkaar te krijgen. Dit mogen ze van ons zeker en vast elk jaar doen”, zeggen Danny en Martine.

Bekijk hier de fotoreportage door Michel Van Mullem.

© 2015 De Persgroep Publishing
Het Laatste Nieuws –