Schrijfmarathon van Amnesty International

Alle aanwezige parlementsleden van de Kamercommissie Buitenlandse Zaken ondertekenden vandaag een brief aan de Congolese president Kabila om de onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating van Fred Bauma en Yves Makwambala te vragen.

Volksvertegenwoordigers Dirk Van der Maelen, Sarah Claerhout, Benoit Hellings, Kattrin Jadin, Stéphane Crusnière, Richard Miller, Georges Dallemagne, Jean-Jaqcques Flahaux, Gwenaëlle Grovonius, Daphné Duméry, Tim Vandenput en Peter Luykx nemen op die manier deel aan de Schrijfmarathon van Amnesty International in december

In de cel voor hun mening

Tijdens de Schrijfmarathon schrijven duizenden mensen brieven voor mensen die onrecht is aangedaan. Ze grijpen naar hun pen voor ondermeer Fred Bauma en Yves Makwambala uit de Democratische Republiek Congo. Fred en Yves worden door de Congolese autoriteiten bestempeld als terroristen. Hun misdaad? Het bijwonen van een vreedzame jongerenbijeenkomst. Yves en Fred riskeren hiervoor de doodstraf. Tijdens de Schrijfmarathon vragen we dan ook de onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating.

Doe ook mee aan de Schrijfmarathon. Stuur een brief via www.schrijfmarathon.be