Nieuw kinderdagverblijf ‘t Druifje officieel geopend!

Het nieuwe kinderdagverblijf ’t Druifje werd op zaterdag 21 augustus officieel geopend. Het personeel van ’t Druifje kon zelf mee beslissen hoe het gebouw er moest uitzien.

“We hadden al een kinderdagverblijf, genaamd Solheide, maar dat gebouw stamt al af van de jaren ’80 en was niet meer geschikt”, zegt burgemeester Tim Vandenput (Open VLD). “Het leende zich er immers niet meer toe om er op een praktische manier te werken en ook uitbreiding was onmogelijk. Door dit nieuwe kinderdagverblijf kunnen we de capaciteit uitbreiden van 23 naar 36 kinderen. Daarnaast is het gebouw ook duurzaam en energieneutraal.”

Wat er nog speciaal is aan het gebouw, dat een totaal kostenplaatje van 4,2 miljoen euro heeft, is dat het personeel van het kinderdagverblijf zélf besliste hoe ’t Druifje er moest uitzien. “Wij hebben samen met het hele team specifiek bekeken wat de meest efficiënte manier is om er te werken”, zegt directrice Melanie De Roeck. “Daardoor zijn we uitgekomen op mooie, grote leefruimtes. Naast die ruimtes begeven zich de badkamer en de verzorging. Tenslotte is er ook een ruime slaapkamer aanwezig. We zijn er klaar voor en hebben er enorm veel zin in. Op maandag 30 augustus is het gebouw helemaal klaar en kunnen we de eerste kindjes ontvangen.” 

Na de verhuis zal het gebouw van het voormalige kinderdagverblijf Solheide wel leegstaan. “Dat is momenteel in onderzoek”, aldus Vandenput. “We gaan dat gebouw verkopen, omdat we er zelf geen invulling aan kunnen of willen geven. Vandaag gaat het in de richting van een kleinschalig woonproject met drie à vier woningen. Liefst zouden we hebben dat het gebouw wel opgewaardeerd wordt. We denken er dan vooral aan om jonge, Hoeilaartse gezinnen daar een plekje te geven”, besluit de burgemeester.

Artikel: Het Nieuwsblad (bron: Maarten De Cock)