Nieuw fietspad verbindt Hoeilaart met Brussels Gewest

Langs de Terhulpensesteenweg in Hoeilaart heeft Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open Vld) woensdag een nieuw dubbelrichtingsfietspad geopend. Dat maakt fietsen tussen de Druivenstreek en Brussel niet alleen veiliger, het fietspad heeft ook oog voor de natuur.

De fietsinfrastructuur langs de Terhulpensesteenweg in Hoeilaart – tussen de Brusselse ring en de grens met het Brussels gewest – kreeg de voorbije maanden een fikse upgrade. Voor aanvang van de werken lag er een dubbelrichtingsfietspad van anderhalve meter breed, maar vanaf nu is dat dubbel zo breed. “Voortaan kunnen fietsers dus in alle veiligheid en comfort tussen Hoeilaart en Brussel rijden”, aldus minister Peeters bij de opening van de infrastructuur. “Dankzij deze investering is er niet alleen meer veiligheid voor fietsers, ook de natuur van het Zoniënwoud vaart er wel bij. Met speciale verlichting zorgen we ervoor dat nachtdieren zoals vleermuizen minder gestoord worden.”

Ecotunnels

“En er ligt een speciale ‘geleidingswand’ aan de rand van de weg, die amfibieën en zoogdieren rechtstreeks naar de ecotunnels leidt”, gaat de minister verder. “Met dit soort ingrepen beperken we de impact van de weg op de natuur errond zoveel mogelijk. Daarnaast is deze veilige en comfortabele fietsinfrastructuur een extra stimulans om voor de fiets te kiezen.”

“Ik kan dit project alleen maar toejuichen”, zegt Hoeilaarts burgemeester Tim Vandenput (Open Vld). “Hoeilaart ligt op een boogscheut van Brussel en via de vernieuwde fietsverbinding kunnen werkende mensen, schoolgaande jeugd en senioren op een veilige manier en via de natuur onze hoofdstad bereiken.”