“Niets staat nieuw gemeenteplein nog in de weg”

Het nieuwe gemeenteplein van Hoeilaart krijgt stilaan een eigen identiteit. De wettelijk verplichte archeologische onderzoeken zijn afgelopen en niets staat de vernieuwing van het plein nog in de weg.

Burgemeester Tim Vandenput neemt alvast opgelucht adem. “Niemand droomt van een scenario zoals destijds in het centrum van Leuven waardoor het leven grondig werd verstoord. De wettelijke onderzoeken hebben niets spectaculairs opgebracht. Om de geschiedenis van ons dorp en de omgeving te leren kennen, moeten we eerder uitkijken naar de resultaten rond de archeologische zoektocht op de site van de Priorij van Groenendaal. Het Zoniënwoud heeft waarschijnlijk veel geheimen die we nog niet kennen.”

Burgemeester Vandenput beschikt zeer recent over de bouwvergunning. “Ook de aanbesteding om een aannemer aan te duiden, is bijna rond. Zoals het er nu naar uitziet, zitten we op schema. De aanleg van het gloednieuwe gemeenteplein kan beginnen na afloop van het Druivenfestival in september.”

Nutswerken

De voorafgaande nutswerken hebben ondertussen eindelijk het gemeenteplein bereikt. Volgende week gaan de definitieve fases in. Eerst vernieuwen Proximus, Telenet en De Watergroep hun netwerk op het plein aan de kant van het bushokje en het GC Felix Sohie. Ook delen van de Felix Sohiestraat en de Henri Caronstraat tussen het Gemeenteplein en het kruispunt staan geprogrammeerd. Als afsluiter wordt de zone op het kruispunt aangepakt gevolgd door het andere gedeelte van de Henri Caronstraat en de Paul Malustraat.

© 2016 De Persgroep Publishing
Het Laatste Nieuws – LUC DECOSTER