Minister van rock ‘n roll Sven Gatz te gast op druk bijgewoonde nieuwjaarsreceptie

Zondag 25 januari verzamelden mandatarissen, bestuursleden, leden en sympathisanten in de theaterzaal van het Gemeenschapscentrum Felix Sohie. In totaal tekenden zo’n 230 mensen present op de nieuwjaarsreceptie van Open Vld Hoeilaart. Op het programma stonden naast een lekker glaasje en versnaperingen ook drie toespraken. De parlez-vrai van afdelingsvoorzitter John Kumps, burgemeester Tim Vandenput en Minister van rock ‘n roll Sven Gatz werden met de nodige flair aan elkaar gepraat door OCMW raadslid Caroline Teugels.

Het was John Kumps die de spits afbeet door iedereen van harte welkom te heten. Hij beschreef bij de start enkele liberale waarden: “Open VLD is een partij van vrijheid en vooral van vooruitgang. Wij kijken op een positieve manier naar de toekomst en ook naar iedereen die samen met ons in Hoeilaart woont. Wij maken geen onderscheid inzake afkomst, taal of nationaliteit.”

“Niet te veel babbelen, vooral doen!” – John Kumps

De voorzitter verwees tijdens zijn speech naar enkele kerntaken van de politiek: “Ge moet over politieke visie eerst en vooral niet teveel over praten. Ge moet daarmee vooral bezig zijn. Doen is nog altijd de boodschap in de politiek. Voor ons liberalen is het werk nooit af. Een maatschappij, en daar maakt ons dorp deel van uit, is continu in evolutie.”

Kumps maakte in zijn betoog duidelijk dat de liberalen van Open Vld Hoeilaart niet meegaan in het verhaal van doemdenkers en negativisten in de politiek. “Al deze plannen kunnen alleen maar gerealiseerd worden als er een sterke politieke creativiteit in het beleid zit. Dat is juist onze sterkte vandaag, conservatisme en stilstand zullen nooit onze bondgenoten zijn.”

“Een politieker is in de eerste plaats een vertaler: problemen vertalen in oplossingen” – Tim Vandenput

De_burgemeester_en_de_minister
Tim Vandenput en Sven Gatz

Burgemeester Tim Vandenput en Minister Sven Gatz vulden elkaar naadloos aan door respectievelijk het federaal en Vlaams regeerakkoord toe te lichten. Natuurlijk klopt Vandenput z’n hart in Hoeilaart sneller: “Wij proberen Hoeilaart op deze manier al 8 jaar te besturen: luisteren naar de mensen, hen inspraak geven en bij de uitvoering zoveel mogelijk rekening te houden met die gegevens.”

Politiek is uiteraard een ploegsport. Twee jaar geleden is het beleid uitgeschreven in het BBC-model en dit wordt nu jaar na jaar uitgevoerd. “Dit doen we als een ploeg mandatarissen: schepenen, gemeenteraadsleden en ocmw-raadsleden!”

“Marc Vanderlinden zal de Tenboslaan heraanleggen en de voorbereidingen van het Gemeenteplein verder treffen. Els Uytterhoeven zal het eerste kunstwerk van een serrist in de straat zetten en blijft met haar beleid de verenigingen ondersteunen. Eva De Bleeker zorgt voor de integratie van iedereen in onze multiculturele en pluralistische samenleving en zet zoveel mogelijk mensen aan het sporten. Jean-Paul Van Horenbeke zet het Starterscentrum verder in beweging en begeleidt het nieuwe parkeerplan in het centrum. Joris Pijpen zal een nieuwe website invoeren en de gemeentelijke diensten voorbereiden voor een digitaal platform voor het afleveren van documenten. De OCMW-voorzitter van onze coalitiepartner PRO Hoeilaart zorgt verder voor een goed beheer van het OCMW waar mensen die ons nodig terecht kunnen.”

Fotoreportage door Michel Picone (klik hier)

Lees de volledige speech van John Kumps (klik hier)

Lees de volledige speech van Tim Vandenput (klik hier)