Bruggen bouwen tussen Noord & Zuid

Maatschappelijke uitdagingen stop- pen meestal niet aan een taalgrens. liberalen beseffen dat meer dan wie ook. een goede verstandhouding met onze Waalse zusterpartij is daarom van groot belang. naast de reguliere ontmoetingen zowel in de schoot van de regering als het parlement, werden de banden extra aangehaald tijdens het mr-congres in Jodoigne en werd een dag later in hoeilaart de symbolische brug tussen noord en Zuid extra in de verf gezet.

Onze Waalse zusterpartij MR (Mouvement Réformateur) organiseert jaarlijkse een meeting ter gelegenheid van het Feest van de Arbeid. En dit jaar trok op 1 mei ook een delegatie van Open Vld naar Jodoigne.

Nationaal voorzitter Gwendolyn Rutten, vergezeld door onder andere Maggie De Block, Alexander De Croo, Rik Daems en Guy Vanhengel sprak een zeer enthousiast liberaal publiek toe. Haar speech, waarin ze het had over de goede band tussen Open Vld en MR en vooral over het harde werk dat de jongste twee jaar werd geleverd in de Federale regering, werd bijzonder gesmaakt.

“Na Duitsland en Oostenrijk is ons land het best de economische crisis door gekomen. En dat is de verdienste van de alle liberalen in de regering”, klonk het. De applausmeter ging alvast fel in het rood toen “Dokter Mag- gie” ten tonele verscheen. Een dag later bouwden de liberale burge- meesters van Open Vld en MR symbolisch een brug over de taalgrens. Tim Vandeput, burgemeester van Hoeilaart en MR Burge- meester van Etterbeek Vincent De Wolf, kwamen samen op een brug in Groenendaal bij Hoeilaart om daar de noodzaak van samenwerking over taal- en partijgrenzen heen, symbolisch te benadrukken. Burge- meester De Wolf pleitte voor een gezamenlijk beheer van de Brusselse ring om zo de druk op de hoofdstad te verminderen. Ook Tim Vandenput gelooft dat overleg tussen verschillende gemeenten noodzakelijk is om de verkeersproblemen waarmee Hoeilaart kampt, aan te pakken.

Burgemeesters van Open Vld: Tim Vandenput (Hoeilaart), Lydia Peeters (Dilsen-Stokkem), Danny Vangoidtsenhoven (Huldenberg), Frank Wilrycx (Merksplas).

Burgemeesters van MR:  Serge Kubla (Waterloo), Christophe Dister (La Hulpe), Vincent De Wolf (Etterbeek), Sybille De Coster-Bauchau (Grez-Doiceau).