Bezoek het Belgisch Parlement

Wilt u graag een bezoek brengen aan de Kamer van Volksvertegenwoordigers, met de klas, uw vereniging, of met een andere groep? Geen probleem! Ik ontvang u graag.

U kunt zowel op weekdagen als op zaterdag bij ons terecht voor een gratis rondleiding in het Federaal Parlement met Tim Vandenput als gids.

Een standaard rondleiding gaat langs de halfronden van Kamer en Senaat, de verschillende commissiezalen en andere historische zalen van het Paleis der Natie, dat dateert van het einde van de achttiende eeuw. Uiteraard staat het parlementaire leven tijdens het bezoek niet stil. Daardoor is het mogelijk dat bepaalde zalen niet toegankelijk zijn. Tijdens de plenaire vergadering kan de groep evenwel “live” kennismaken met een parlementaire vergadering vanaf de publiekstribune.

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie, kan u mij contacteren via dit contactformulier.

Onthaal

Het onthaal voor bezoekers bevindt zich aan de Leuvenseweg 13. De groepsverantwoordelijke meldt zich, op het afgesproken uur, aan met zijn identiteitskaart en de bevestigingsbrief. Gelieve de dienst Public relations (+32 2 549 81 36) te verwittigen indien u niet tijdig aanwezig kunt zijn. Het gebruik van de vestiaire is verplicht. We raden onze bezoekers daarom aan alleen het nodige mee te brengen.

U moet er wel rekening mee houden dat u een groepsbezoek minstens twee maanden vooraf moet aanvragen, gezien de grote belangstelling. Wie individueel komt, kan zich na telefonische afspraak met de dienst Externe Relaties aansluiten bij een gepland groepsbezoek.

Waar ligt het Kamer van Volksvertegenwoordigers?

Schermafbeelding 2014-08-18 om 16.03.52
Klik hier om het wijkplan te downloaden.